Представљамо вам….

Овим путем желимо да представимо књиге из наше библиотеке које нису на списку лектира, као и неке које немамо у нашем фонду али бисмо желели да их набавимо.

Волели бисмо да сви који су на основу наше препоруке прочитали неку књигу оставе коментар и изнесу своје мишљење о њој.

Следи прва препорука..

3 thoughts on “Представљамо вам….

  1. Повратни пинг: Представљамо вам…. | Dragan Ilić Blog

  2. Preporučujem „Dopler“,Erlenda Lua. To je savremeni norveški pisac, koji u ovoj knjizi govori o egzistencijalnim problemima, unutrašnjim sukobima i nedoumicama savremenog čoveka, ili pre savremenog muškarca. Bogato i uređeno društvo, a opet nešto fali…
    Iz kritike (sajt Geopoetike):
    „Glavni lik ovog romana napušta društvo, dom i porodicu i odlazi da živi u šumi, pružajući time čitaocu samo osnovu za širu priču o usamljenosti i nezadovoljstvu, kao i otkrivanju novog smisla u dobrovoljnom izgnanstvu. Ozbiljne teme roditeljstva i krize savremenog društva dopunjuju se u ovoj knjizi slikama o unutrašnjim, ličnim preispitivanjima pojedinca pred ultimatumima koje mu nameće trka modernog doba.

    Oštra kritika društva i priča o besmislu svega onoga čemu treba danas da stremi prosečan čovek, obogaćena je neodoljivim prepoznatljivim humorom Erlenda Lua koji vam ne dozvoljava da ovu, na momente surovu i oporu knjigu, doživite kao mračnu i pesimističnu.

    Dopler je jedna od onih knjiga koje se brzo čitaju, a dugo pamte. “
    Toplo preporučujem.
    http://www.geopoetika.com/book.php?id=392

    Свиђа ми се

Постави коментар